Vastaanotollani valmennuksessa ja hieronnassa kuulen jatkuvasti siitä kuinka henkilö X on käynyt salilla aktiivisesti, mutta sitten lopettanut välillä käynnin kiireen tai motivaationpuutteen takia.

Jos motivaatiota treenaamiseen ei löydy, on riskinä että ei treenata ollenkaan pitkään aikaan tai jopa enää koskaan. Treenaamisesta ei kannata pitää taukoja, paitsi jos olet kipeänä!

Jojo-tyylinen suhtautuminen liikuntaan ei ole hyvästä. Monesti kun motivaatiota treenaamiseen ei ole, niin eipä kyllä jaksa syödäkään terveellisesti. Sitten ihmetellään, kun tuli parissa kuukaudessa pari kiloa lisää.

Yleisimmät selitykset pidemmän treenitauon jälkeen

 1. ”Olisipa peppu isompi ja maha pienempi, pitäis varmaan taas käydä salilla…”

  Katso peiliin, oletko tyytyväinen kehoosi? Treeni tuo tuloksia, ja kehonmuutos motivoi pysymään salilla. Jos et ole tyytyväinen kroppaasi, älä harmittele peilin edessä ja peitä itseäsi vaatteilla, vaan tee asialle jotain! Jos olet tyytyväinen kroppaasi, hienoa! Mutta muistathan että kehitys loppuu tyytyväisyyteen.
  Tämä ensimmäinen selitys on yleensä yhdistettynä näihin alempiin.

 2. ”Monesti kun alan liikkumaan, liikun liikaa, lihaksiin särkee, sitten rikon itseni ja motivaatio häviää…”

  Aloita pienellä. Mene salille ja tee YKSI sarja jokaiselle kehonosalle. Tämän pitäisi viedä lämmittelyineen 20min. Luo liikkumisesta päivittäinen elämäntapa! Tutkimustieto osoittaa, että yksi sarja viikossa kehittää jo lihaksistoa ja voimaa. Tästä on hyvä jatkaa sarjamääriä nostaen!

 3. ”Mistähän sitä motivaatiota salilla käymiseen saisi…”

  Hyväksy se, että kukaan muu ei hallitse sinua kuin sinä. SINÄ päätät lähteä treenaamaan, ja sinä päätät huolehtia terveydestäsi. Kaikki lähtee liikkeelle päätöksestä ja kun olet päässyt ulos kotoasi, olet jo puolessavälissä maaliviivaa.

 4. ”Mulla on niin kiire, ettei kerkeä liikkua vaikka haluaisin…”

  Meillä kaikilla on samat 24 tuntia päivässä. Tee koko kropan lämmittely kiertoharjoitteluna, se vie 10min ja se on noin puoli prosenttia päivästäsi. Jos siihenkään ei ole aikaa, niin sitten valehtelet itsellesi ja muille. Jos olet OIKEASTI noin kiireinen, niin tarkkaile esim. miten paljon turhaa aikaa käytät telkkarin katseluun ja somessa roikkumiseen. Tuollainen kiireellisyys ei ole terveellistä.

 5. ”Olisi kiva taas käydä salilla ja treenata, mutta en tiedä mistä aloittaisin ja kun tuo polvikin vaivaa…”

  Pistä itsesi likoon rahallisesti. Kun pistät rahaa PT-valmennukseen niin ihan varmasti lähdet salille, koska tapaamiset ei ole ilmaisia. Kun sijoitat rahaa terveyteesi ja kehosi muokkaamiseen, niin se sijoitus maksaa itsensä takaisin.
  Jos lataat ilmaisen treeniohjelman netistä tai käyt muuten vaan salilla heilumassa ilman päämäärää, kuka seuraa kehittymistäsi tai sinne ilmaantumista ylipäätään?

  Ei kukaan.

  Maksusta saat yksilöidyn treeniohjelman, joka päivittyy ja kehittyy säännöllisesti, jatkuvan tsemppauksen ja yhteydenpidon, ravitsemuksen kuntoon, palautumisen optimoitua sekä saat huipputuloksia maksua vastaan. Ymmärrätkö pointtini?

Parasta motivaatiota treenaamiseen

Loppujen lopulta ihmiset eivät tarvitse motivaatiota treenata, vaan erinomaisia tuloksia salilla käymisestä. Tulokset treenistä on paras motivoija. Kun valitset Personal Trainerin, katso että hänellä on paljon kokemusta, saa asiakkaille tuloksia, kouluttaa itseään jatkuvasti ja ymmärtää kiputiloista.

Varaa sellaiselle PT:lle aika tästä