Mennään heti pointtiin! Vinkit:

1. Yritä saada arkeen palauttavia hetkiä töiden tai opintojen keskelle. Työn tauotus on tärkeää henkisen jaksamisen kannalta sekä työkyky paranee. Parhaat palauttavat hetket kohdassa kaksi.
2. Hieronta on hyvä stressinpurkuväline. Ilmainen vaihtoehto tästä on 15min päiväunet tai päivälepo.

Hieronta stressiin

Yksi hieronnan tehokkaimmista vaikutustavoista on rentoutuminen.
Hermosto tasapainottuu ja verenpaine sekä syke laskee.

Jos olet käynyt hieronnassa, tiedät varmaan sen hieronnan jälkitilan kun on ”pöhnä” päällä ja voisit jäädä nukkumaan hierontapöydälle? Tai sen tunteen, kun ihmettelet miten hieronta-aika onkin mennyt niin nopeasti? Ne on hyviä merkkejä hieronnan vaikuttavuudesta.

Koen myös hierojana tärkeäksi, että asiakas voi halutessaan kertoa mieltä painavia asioita minulle purkaakseen stressiään.

”No mitä jos mulla ei ole rahaa hierontaan?”

Yritä saada itsellesi 15min lepoaikaa päivällä, mielellään työn keskellä.

Päiväunet ja ajoitettu lepo on itsessään jo tehokas tapa purkaa stressiä, mutta kenellä on siihen mahdollisuutta nykyään? Ja mitä jos työ- tai opiskeluasiat pyörii vaan päässä?

Päiväunet on myös helppo tapa pilata päivä jos nukkuu liikaa. Olen itse kokenut parhaaksi tavaksi keskittyä hengittämiseen ja säpsähtää hereille, kun on hetken käynyt unessa. Eli kännykkään herätys 15min päähän!

Vaikka päivälepo onkin tehokas keino, hieronnassa on muitakin hyötyjä mitkä itse koen tehokkaampana sessiona päivälliseen makoiluun verrattuna.

Tunnin tai puolentoista hieronta on pidempi aika kuin vartin lepo. Se on vaan fakta. Tämä tarkoittaa että enemmän terveyshyötyjä saadaan aikaiseksi, kun aikaa on enemmän. Muutama esimerkki tieteellisesti todettuja terveyshyötyjä hieronnasta:

  • Hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa
  • Hieronta vähentää kiputiloja
  • Rentouttaa ja venyttää kireitä lihaksia
  • Ennaltaehkäisee rasitustiloja urheilusta ja jännitystiloja töistä

Vaikka hierontani on ongelmalähtöistä, minulle voi aina sanoa että haluaa vain rentouttavan hieronnan, jätetään tutkimiset ja harjoitteet ensi kertaan!

Varaa aikaa itsellesi stressaavan arjen keskelle.
Henkinen ja fyysinen jaksamisesi kiittää sinua, että priorisoit terveytesi ja hyvinvointisi.

Tule purkamaan stressiä ja varaa aika hierontaan tästä