Tarvitset kynän ja paperia. Kirjaa kaikki ylös mitä tyypillisesti päivänä syöt ateria kerrallaan. Eli yksi A4 pitäisi olla täynnä yhden päivän ruoka-aineita aterioittain. Tämä auttaa sinua konkretisoimaan oikean ravitsemuksesi.

Arvioi paperiasi katsellen, kuinka paljon saat kasviksia päivässä.

Tuleeko puoli kiloa päivässä täyteen? Mistä se tulee? Hedelmistä? Vihanneksista? Marjoista?

Pidä huolta että saat vähintään puoli kiloa vihanneksia päivässä. Puoli kiloa erivärisistä vihanneksista on välttämätön ja minimi painonpudotukseen, siihen määrään voit sitten lisätä marjoja ja hedelmiä päälle. Vihannekset sisältää vitamiineja ja mineraaleja, ja niiden monipuolinen syöminen varmistaa kaikkien ravintoaineiden saannin.

Puoli kiloa päivässä vai kilo? Riippuu kokonaiskuvasta

Vihannekset myös sisältää paljon vettä ja kuitua jotka täyttää vatsalaukkusi, ilmoittaen aivoille että nyt ei tarvitse syödä enempää.

Tämä vaihdos helpottaa myös kalorivajeen saantia jotta rasva saadaan palamaan.

Jos pehmeyttä löytyy keskivartalosta ja raajojen ympäriltä, et tule tarvitsemaan hedelmiä ruokavalioosi vielä hetkeen. Kehosi rasvakudoksesta löytyy jo ravintoa elimistön toimintoihin.

Tämä on kuitenkin vain yksi osa ravitsemuksen palapeliä, ja ammattilaisen pitäisi aina vastata toisen ihmisen ruokavalioista.

Varsinkin lasten, nuorten ja syömishäiriötaustaisten kanssa ravitsemusterapeutti on välttämätön.

Klikkaa allaolevaa painiketta jos haluat syömisen kuntoon tavoitteitasi tukien ja puutostilat ehkäisten.

Varaa aika valmennukseen